shmoney 2290 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Imigracja do stanów zjednoczonych to największy napływ ludności emigracyjnej w dziejach świata. W USA osiedliło się kilkadziesiąt milionów przybyszów z różnych krajów europejskich (Polska, Niemcy, Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Rosja) oraz z krajów azjatyckich (głównie z Chin), w tym licznie narody Europy Wschodniej oraz Ameryki Południowej i Środkowej. Fala emigracyjna trwa od początków XIX wieku aż po czasy dzisiejsze, jednak można wyróżnić okresy silniejszego napływu ludności. Lata 80. i 90. XIX wieku stały się okresem wzrostu imigracji do Stanów Zjednoczonych. W latach 1915–1925 władze stopniowo wprowadzały ograniczenia imigracyjne, zmniejszając w 1926 roku liczbę wjeżdżających do ok. 150 tys. osób rocznie. Restrykcyjna polityka imigracyjna, mimo pewnych udogodnień wprowadzonych w 1948 roku dla uchodźców wojennych, pozostała taka aż do 1965 roku, kiedy to system kwotowy został wyparty przez wieloaspektowy system preferencji. Kolejny wzrost imigracji nastąpił w latach 80. i 90. XX wieku, utrzymując się po dziś dzień. Zmiany w Europie znalazły odbicie w strukturze migracji do Stanów Zjednoczonych po zakończeniu wojny secesyjnej. Do lat dziewięćdziesiątych XIX wieku emigranci z Niemiec, Wielkiej Brytanii oraz Irlandii stanowili większość, lecz w miarę rozwoju niemieckiego i brytyjskiego przemysłu, powstawało więcej miejsc pracy, coraz mniej ludzi było zmuszonych emigrować za chlebem. W ogromnych liczbach przybywali Włosi i obywatele imperium Rosyjskiego o różnej narodowości. Nie ma nic do ukrycia, że głównymi powodami imigracji do Stanów Zjednoczonych głównymi powodami były z: lepszymi zarobkami, wolnością wyznania, prawo gospodarcze (sprzyjało powstawaniu firm oraz sklepów). wolność osobista oraz prawo wyborcze przyznawane każdemu białemu mężczyznie. Little Italy - Nazwa enklawy etnicznej stworzonej przez ludność Włoską i osoby pochodzenia włoskiego w mieście Los Santos na przełomie lat 1880-1890 i przypadającej na ulicy Metropolitan Ave, w mieście Commerce. Dzielnica z pozoru spokojna, ponieważ wypełniona mądrymi, zważającymi na swoje ruchy przestępcami. Osobami, które nie szukają rozgłosu, a krok po kroku osiągają swoje cele. Niegdyś pod panowaniem ramienia przestępczego największej rodziny mafijnej w Los Santos (Pellegrino), stojącej pod nazwiskiem mobstera Victora Ragazzi - Ragazzi Crew. W której strukturach działali tacy gangsterzy jak: Andrew Schiro, Jeremy Agosti czy Frank Landino. To dzięki nim, wielu nastolatków z Little Italy stawiali swoje pierwsze kroki ku przestępczości. Młodzież, chcąca być po prostu jak oni, zarabiać, a nie musieć ciężko pracować. Frankie Gallo - Krętacz zamieszkujący Little Italy, zajmował się drobnymi kradzieżami, włamaniami oraz oszustwami. Jest synem Sycylijczyka, który w Los Santos pracował w dobrze prosperującej piekarni, oraz matki Amerykanki, zajmującej się zaś handlem w lokalnym markecie, jest on jedynakiem. W młodym wieku (20 lat) pracował jako barman w barze założonym przez jednego z członków w/w Ragazzi Crew, inspirowała go pozycja społeczna, jaką dysponowali wtedy gangsterzy. Za dnia jako barman, zawsze uśmiechnięty i pozytywny, zarabiający dość spore sumy za napiwki, które otrzymywał. Niestety wraz z zamknięciem wielu ważnych członków Pellegrino Crime Family, zamknięty został również lokal w którym pracował. Zaczął on brnąć coraz bardziej w kradzieże, przez chwilę miał równiez swój epizod jako złodziej luksusowych samochodów. Finalnie do dnia dzisiejszego, nie został nawet aresztowany, ani podejrzewany o cokolwiek co popełnił. Na kalendarzu mamy Grudzień, Rok 2020. Franklin Gallo zostaje wyrzucony z pracy jego życia, za spóźnialstwo. Obarcza się winą, wpada w alkoholizm, koniec końców ogarnia swój stan psychiczny, rozpoczyna on nowy rozdział w swoim życiu, w którym nie zamierza siedzieć bezczynnie. Witam bardzo serdecznie, startuję z projektem freelancera, tak jak widać wyżej. Postać którą zamierzam prowadzić, jest to były associate Pellegrino Crime Family/Ragazzi Crew. Jest to według mnie ciekawa postać z jakąś tam przeszłością, więc szkoda mi ją zaprzepaścić. Mam w planach pokazać w temacie grę z drobnych włamywań, gdzieś tam również pojawi się handel narkotykami, jeśli opiekunowie mi na to pozwolą. Generalnie, chcę po prostu ożywić postać, która miała przed sobą przyszłość, i chciałbym aby ta przyszłość nastała teraz. Liczę na chłodne rozpatrzenie mojej aplikacji, i obiecuję że druga już moja próba gry freelancera potrwa dłużej niż pierwsza, ponieważ mam zajawkę na to co chcę pokazać. xMadman, zdr666, duzibydlak i 7 innych lubią to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Menejs 7372 Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Akceptuję, opiekunem zostaje kiragajeżozwierz shmoney lubi to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 (humorystycznie, nie zrobione przeze mnie) zdr666, Chvdy i xMadman lubią to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Chvdy, szyla, zdr666 i 3 innych lubią to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 15 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia (edytowane) Edytowane 15 Stycznia przez shmoney duzibydlak lubi to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 26 Marca Autor Udostępnij Napisano 26 Marca Wraca do aktywności zdr666 lubi to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 26 Marca Autor Udostępnij Napisano 26 Marca URSEKO, zdr666, Lissowsky i 2 innych lubią to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia duzibydlak lubi to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 7 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia duzibydlak, PDW420, homonto i 1 inny lubią to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shmoney 2290 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia duzibydlak lubi to Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi