Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. brunOO 241 Napisano 16 Lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Hej, tutaj opiszę opiszę wszystkie procesy związane z 'marihuaną' tj. kupno, sadzenie, spożywanie, efekty działania, czy przepis na idealne zioło, więc rozsiądźcie się wygodnie przed waszymi urządzeniami i zapraszam was do 'lektury na haju'. 1. Naszym pierwszym przystankiem jest udanie się pod adres "San Andreas BLVD." pod budynek z wielkim napisem "FLOWERS" na szyldzie, sama nazwa zdradza nam już rąbka tajemnicy o zawartości arsenału tego przedsiębiorstwa. Gdy odnaleźliśmy już nasz skromny sklepik, to możemy przejść do punktu drugiego. 2. Gdy już znaleźliśmy nasz lokal i zaparkowaliśmy przed nim, to możemy udać się do środka. Jak już zajrzeliśmy do środka: wita nas starszy pan z uśmiechem na twarzy, nie wiesz dlaczego, ale na jego widok również robi Ci się banan na twarzy, zdziwić nas może niska ilość oświetlenia w środku, to prawda zjarani ludzie nie lubią zbyt mocnego światła. Ale bez zastanowienia sięgasz po listę produktów i szukasz swojej ulubionej odmiany w sklepie.. A teraz na poważnie, jeśli chodzi o wybór towaru, jest on dość ograniczony, ponieważ mamy do wyboru tylko nasiona, lufka, bongos. Do zasiania zakupujemy odpowiednią ilość nasion i udajemy się do miejsca siewu. I przechodzimy do miejsca trzeciego. 3. Pozwolę sobie to podzielić na etapy, aby było to bardziej czytelne. Sadzenie: - Mamy dwie możliwości zasadzenia naszego krzewu, możemy zrobić to na zewnątrz tak zwany "outdoor". lub wewnątrz budynku "indoor", tak czy siak do tego celu potrzebujemy stworzyć obiekt doniczki, jeśli jesteśmy w środku naszego budynku możemy użyć prostej komendy /oc i stworzyć obiekt, schody zaczynają się gdy chcemy zrobić uprawę "outdoor" w tej możliwości musimy znaleźć odpowiednie miejsce (Pamiętajcie, że każdy może wam skosić wasze krzaki i zabrać towar!), gdy już to znajdziemy, to musimy poprosić któregoś osobnika z kolorowym nickiem o stworzenie nam obiektu doniczki, poszczególne ID tych oto obiektów wrzucam poniżej w załączniku. - Gdy już poradziliśmy sobie z doniczką to możemy przejść do sadzenia naszej roślinki, robimy to w prosty sposób, podchodzimy do naszej doniczki (/p -> "nasiono") i używamy naszego przedmiotu. Po tych czynnościach powinniśmy zauważyć taki widok. - Teraz zostaje nam zadbać o naszą roślinkę, o ile sam proces brzmi jakby nie był skomplikowany, to odpowiednia opieka nad rośliną stwarza już trochę więcej problemów, przepis na idealne zioło nie został odkryty, więc każdy ogrodnik ma wolną rękę i może poeksperymentować ze swoimi roślinkami. Każda roślina ma kilka wartości: Pozwolę tutaj zacytować @Simeroo, opisał to w bardziej zrozumiały sposób: Simeroo napisał: - Nawodnienie - zmniejsza się co określoną ilość czasu podczas rośnięcia. Aby zwiększyć nawodnienie należy użyć komendy /podlej. Przelanie rośliny skończy się jej obumarciem a niedostateczne nawodnienie znacznie zwolni jej wzrastanie. - Naświetlenie - zmienia się automatycznie i jest w dużej mierze uzależnione od tego czy roślinki trzymasz w pomieszczeniu czy też na zewnątrz. - Dojrzałość - zmienia się automatycznie bazując na tym czy roślinka ma optymalne warunki do wzrostu w konkretnej fazie - gracz nie widzi zmian. - Jakość - jakość roślinki, która bazuje na odpowiedniej pielęgnacji podczas wzrostu - widoczna dla gracza. - Wzrost - czas, przez który roślinka rośnie. Zebrania plonów można dokonać tylko po konkretnym czasie (którego oczywiście nie podamy) ale uprzedzamy, że zbieranie poniżej 4 dni jest bez sensu. Zabawcie się w ogrodników i znajdźcie receptę na idealne zioło. 4. Spożywanie: w budowie 5. Efekty działania: w budowie 6. Przepis na idealne zioło: Dzięki @KrzywyOSE Cytat A teraz powiem wam jak zrobiłem 70+ zielska z jednego krzaka, trzymałem krzak gdzieś tydzień i na ostatnim dniu jak chciałem zebrać, to specjalnie przelałem jeden krzak na maksa aby zobaczyć przy ilu zgnije, a następnie kolejny krzak podlałem do maksymalnej ilości nawodnienia tak aby nie przelać, a jak wiadomo każde podlanie zwiększa jakość która jest przyczyną większego zbioru, (np jak krzak zgnił przy 60 to podlewamy do 55-59) po czym zebrałem jeden krzak na maska podlany i jeden nie podlany przy dniu zbioru, wyszło mi 23 gramy z nie podlanego do maksa i 46 z podlanego na maksa jak mnie pamięć nie myli, następnie zostawiłem jeszcze krzaki na parę dni i przyszedł dzień zbioru, podlałem również na maksa i wtedy już było po 70+ gram z jednego krzaka, jeżeli byśmy przetrzymali krzaki dwa tygodnie, to strzelam że zbiór wynosił by 100 gram z jednego podlanego na maksa krzaka. Także moim zdaniem przepisy nie istnieją a liczy się ilość jakości i trochę pomysłowości, gdy chcecie zebrać krzak podlejcie go na maksa aby przegnił i zapamiętajcie ostatnią liczbę nawodnienia, resztę krzaków podlejcie do maksymalnej liczby nawodnienia ale o jedną albo dwie mniej aby nie zgnił, wraz z podlewaniem jakość zwiększy się. Dzięki większej ilości jakości będziemy mieli większe ilości marihuany. FAQ: - W stanie San Andreas marihuana jest w pełni legalna i nikt nie ma prawa zapuszkować was za posiadania, spożywania czy uprawę. O co możemy się przyczepić to ilość, szukałem informacji na ten temat, nie znalazłem, więc zapytałem eksperta co myśli o tym: Cytat Od 0 do 28 = 10 wody Od 28 do 50 = Max 30 wody Od 50 do 78 = Max 70 wody Powyżej 78 = 100 wody Veskin, tuz, Oreonn i 26 innych lubią to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIUX 991 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Ciekawe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek_da_wneka 714 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 ale nie podawaj czasem przepisu na idealne zioło - na tym to ma polegać, że gracze mają sami eksperymentować z tym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brunOO 241 Napisano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) ale nie podawaj czasem przepisu na idealne zioło - na tym to ma polegać, że gracze mają sami eksperymentować z tymNa razie jeszcze go nie odkryłem, zgaduje, że nie podam na to najlepsze, ale na dość dobre już tak, stawiam. Edytowane 16 Lipca 2018 przez brunOO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZwietrzonaTabaka 15 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 A ile podlewać można ryju żeby nie przelać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brunOO 241 Napisano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 A ile podlewać można ryju żeby nie przelać?Ja staram się trzymać w okolicy okolicy 3-5 non stop, udało mi się przelać po ponad 20 razie pod rząd jedną roślinkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basketballer 762 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 podlewa sie do 10 na poczatku, w pozniejszym etapie gdy zaczyna rosnac naswietlenie to mozna podlewac wiecej i czesciej, ja to podlewalem nawet po 35 razy pzdr maciekjestem i Arbusialskyy lubią to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brunOO 241 Napisano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 (edytowane) Tak, roślinki świetnie się trzymają w podlewaniu raz dziennie wieczorem do ok. 19, świetnie jakość wskakuje, ale nie zalecam robić tego od razu, w pierwszym dniu podlejcie ok. 5 razy, a na drugi dzień do 19, kolejnego wieczoru tak samo i tak na okrągło. Spróbuje tej metody jeszcze z tydzień i zobaczymy co z tego wyjdzie. Edytowane 18 Lipca 2018 przez brunOO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZwietrzonaTabaka 15 Napisano 24 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) Chuj z tą jakością raz było 35 zerwałem dostałem 9 gieta, teraz po 50 zerwałem i kurwa zbyt długo. Pojebane to. W którym kurwa momencie to zerwać, czy podlewanie w momencie zerwania ma jakieś znaczenie? Edytowane 24 Lipca 2018 przez ZwietrzonaTabaka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brunOO 241 Napisano 24 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) Chuj z tą jakością raz było 35 zerwałem dostałem 9 gieta, teraz po 50 zerwałem i kurwa zbyt długo. Pojebane to. W którym kurwa momencie to zerwać, czy podlewanie w momencie zerwania ma jakieś znaczenie? Opiszę Ci to drogi kamracie jak wrócę z urlopu, po 29 jakoś, bo kompa nawet teraz nie mam. Edytowane 24 Lipca 2018 przez brunOO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZwietrzonaTabaka 15 Napisano 24 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Jo gitara, już zdążyłem się wkurwić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brunOO 241 Napisano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Jo gitara, już zdążyłem się wkurwić. Przez 5 dni podlewałem do 20 wieczorkiem, 6 scialem bo wyjeżdżam i dostałem +/- 20 gram z każdego krzaka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niczykejro 1 717 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 ej a jak to samp określa jako outdoor. czy vw 0 to outdoor czy jak, bo na logike na swoich worldach poza budynkiem można by było posadzić jako na zewnątrz https://ls-rp.net/topic/151154-mad-love-mafia-west-idlewood/ https://ls-rp.net/topic/155454-ganton-movement-genius-of-black-slang/ https://ls-rp.net/topic/155947-bricksquad-episode-3/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niczykejro 1 717 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) najlepsze jest to ze jak na elesce były piecyki z dragami to co druga osoba znała przepis bo miała profit (dużo siana z corner) a zioło jest w chuj tanie, hodowane pod klimat a może i nikt nie ma przepisu na ideolo żniwa z krzaczka Edytowane 25 Lipca 2018 przez niczykejro brunOO lubi to https://ls-rp.net/topic/151154-mad-love-mafia-west-idlewood/ https://ls-rp.net/topic/155454-ganton-movement-genius-of-black-slang/ https://ls-rp.net/topic/155947-bricksquad-episode-3/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basketballer 762 Napisano 25 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) ja to przez pierwsze dni podlewalem do 10 a pozniej jak odpowiednio wysoko roslo naswietlenie to po 30 albo wiecej, jakosc rosla wysoko, zrywalem i dawalo po 38-39 z 1 krzaka Edytowane 25 Lipca 2018 przez Basketballer brunOO lubi to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi